Még tovább csökkennek az üzemanyagárak

Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerda után pénteken is lejjebb kerül a benzin és a gázolaj ára. Az ármérséklés nem azonos mértékű, így a dízel ártöbblete tovább nő.


Szeptember elején a gázolaj ára jelentősebben nőtt, mint a benziné, így aztán hiába mérséklődtek szerdán egységesen, 3-3 forinttal a literenkénti árak, a mostani átlagárak szerint a gázolaj a drágább, s péntektől még jelentősebb lesz a felára. Akkor ugyanis 4 forinttal csökkenti a benzin, 3 forinttal a gázolaj árát a MOL - derül ki az MTI piaci forrásokból táplálkozó híréből.
Hirdetés

Az újabb csökkentéssel a 95-ös átlagára 340 forintra, a gázolajé 346 forintra mérséklődik. A benzin ára így pontosan arra a szintre esik vissza, ahová a július közepétől szeptember elejéig tartó, mintegy 45 forintos csökkentéssel került. A gázolaj ára is jelentősen esett a nyáron, augusztus legvégén csupán 338 forintot kellett fizeti literjéért.
Július közepééig áremelkedés volt az üzemanyagoknál, ami viszont a tavaly szeptember és idén január közötti jelentős, mintegy 100 forintos áresés következtében még messze nem hozta el az egykori csúcsárakat. 2012-ben - a benzin esetén áprilisban, a gázolajnál már január közepén - 450 forint körüli átlagárat kellett fizetni egy liter üzemanyagért. Az akkorinál most mindkét üzemanyagfajta esetén több mint 100 forinttal kedvezőbb az árszint, ám vigyázat, az egyes töltőállomások között akár literenkénti 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak, így nem csak a tankolás idejére, hanem helyére is érdemes figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 13:09
  Permalink

  ÜHÜM..és csak úgy bizonyíték nélkül kapott Sanader 8 évet….az HR bíróság nem korrupt magyar !!
  Akkor Hernádi szemei miatt kapták meg a kisebb tulajdonrész mellet a döntéshozatal jogokat az INA-ban??
  Míg a MOL nem avatkozott be addig az üzemanyag sokkal olcsóbb volt HR-ben !! Miért mentek volna a határmenti magyarok HR-be tankolni?? MOL szemet vetett az INA arab olajkutaira !! Az kellet de a HR finomítókat meg vagy be vagy zárás előtt vannak hogy innét vigyék az ü.anyagot és Hernádiék meg bűntársai “behozzák” a 20 milkó “vesztességet”. Orbánc miért nem adja ki….talán a régi film miatt: ha én kinyitom a számat…/akkor kiderül hogy törpikénk mennyit kapott talán../
  Hogy az oroszok már a spájzban vannak…az csak jó lehet…most is ahol orosz tulajdonú kutak vannak olcsóbb az anyag mint a MOL-nál !!
  ÉS HOGY orrolnak a horvátokra…miért ? Mert okosak..nem építenek milliárdokért hasznavehetetlen kerítéseket ? Ők 1 nap alatt megoldották…az egész bagázst vonat és buszra ültették és a kerítés ellenére is idehozták!!

 • 2017.10.28. at 13:09
  Permalink

  Ki vitatta az elfogató parancsot?
  Hernádi bűnösségére nincs kézzel fogható bizonyíték továbbra sem. Két papír kicserélése és egy mellesleg büntetett előéletű koronatanúnak nevezett oligarcha, aki elfogult is, mert a MOL rálépett a tyúkszemére, nem bizonyíték. Egyelőre a harmadik országban választott független bíróság sem talált amúgy bizonyítékot.
  A MOL pedig amúgy volt jó nekik, amíg megmentette a csődtől az INA-t és jól feltőkésítette. Most már szabadulnának.

  Amilyen “korrekten” viselkednek velünk mostanában minden szempontból a horvátok, még könnyen megérhetjük, hogy a MOL bepöccen és eladja az INA pakettet a Gazpromnak (az oroszok úgyis szemet vetettek már a rijekai finomítóra), oszt volt INA, nincs INA, mert ők nem szándékoznak leányvállalatként megtartani, teljesen beolvasztanák a Gazpromba.

 • 2017.10.28. at 13:09
  Permalink

  Szóval még-is van elfogató parancs ??!! Az hogy egy demokratikus ország adta ki csak igazolja hogy ott a bűnözőket ott tartják ahol megérdemlik….Sajnos ha ilyenektől függ mint pár hozzászóló akkor soha…

 • 2017.10.28. at 13:09
  Permalink

  Az Interpol a horvát hatóságok kérésére adta ki a körözést.
  A videón az látszik, hogy 2 papírlapot kicserélnek, nem az, hogy 20 milliót átadott volna. Melleselg nincs az a hülye volt miniszterelnök, aki Zágráb legpuccosabb éttermében, mindenki előtt fogadna el kenőpénzt. Persze, ha te a horvát hatóságoknak jobban hiszel mint a szemednek, az a te dolgod, de nincs az a FÜGGETLEN bíróság a világon, amelyik ezt elfogadja bizonyítékként. 🙂
  Na húzz a francba, ez egy autós fórum, nem kíváncsi senki a politikai acsarkodásodra, meg mások gyalázására.

  ————–

  Kedves Modik, Szerkesztők, nagyon kéne az a trolltalanító ignore gomb, vagy legalább távolítsátok el az ilyen, nem ide való, durván sértegető hozzászólásokat… Köszönettel.

 • 2017.10.28. at 13:09
  Permalink

  Bírom az ilyen orbánc s..nyalóit….igaz tegnap megjutalmazta öket 5 milkó fizetéssel míg a nép 20.onpárezerér gürüzik !!
  Az hogy nincs bizonyíték itt H-ban nincs mert törpekirályunk uralja a médiát !!! De meg lehet nézni az Interpol oldalát és akkor ….!!
  De ha kisérnétek az ügyet és tudnátok HR nyelven akkor láthatnátok a HRT-n a videót amikor Hernádi átadta a 20 milkót !!! Igaz a magyarok már se nem látnak sem…..agymosáson mentek át már évtizedek óta és félnek még az árnyékuktól is !!! Igaz meg is érdemlik e állapotot !! Mit várnak hogy orbánc mindenkinek kisvasutat épít még a VC-ig is mint saját magának a focipályá-áig ???

 • 2017.10.28. at 13:09
  Permalink

  Elolvastam ezt a hülyeséget, amit írtál. Két dolog jutott eszembe:
  1. ha ezt itt most bizonyítanod kellene, hamar megjelennének a kövér izzadtság cseppek a homlokodon.
  2. ha itt közülünk bárki téged tolvaj csalónak nevezne s tenné ezt olyan meggyőződéssel, ahogy te vádolsz másokat, biztosan nagyon felháborodnál.

  Adófizetéssel amúgy hogy állsz? Jól gondold meg mit válaszolsz? 😀

 • 2017.10.28. at 13:09
  Permalink

  Nem tudom, ez hogy jön a témához, de amúgy a horvát ügyészség a mai napig nem tudott kézzel fogható bizonyítékokat felmutatni a vesztegetési ügyben. Egy koronatanú van, aki a vélt vesztegetés idején nem tartozott Horvátországban és érdekes módon annak a horvát vegyipari cégnek a tulajdonosa, amelynek az INA, veszteséget termelve, mélyen áron alul szállította az olajat, egészen addig, amíg a Mol fel nem vásárolta az INÁ-t és véget nem vetett a korrupt csencselésnek a helyi oligarchák cégeivel, amelyek többek közt csődbe sodorták az INÁ-t.

  Jelenleg harmadik, független ország bírósága előtt van az ügy, és nagyon úgy néz ki, elbukik a vád, ezért most múlt hónapban a horvát bíróság is újra kezdte tárgyalni az ügyet.
  De örülök, hogy a benzinárcsökkenésből is sikerült egy jót törpekirályozni, tájékozatlanul…

 • 2017.10.28. at 13:09
  Permalink

  Ha 220 lenne az ár akkor Herdádi hogyan vesztegetné más ország minisztereit 20 -20 millió euróval. Igaz Hernádi szökésben van az Interpol elfogató parancsa miatt és törpekirályunk meg nem akarja kiadni mert akkor neki sem jutna a zsebpénzből. Így csak a horvát miniszterelnők piheni a hűvösön a rá kiszabott 8 évet !!

Vélemény, hozzászólás?