Mikroművészet

Ajándék autó a MOME-nek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz Design egy smartot adott át a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek.


A járműtervezés a design egyik különleges szakterülete, saját technikákkal, anyagokkal és módszerekkel, valamint általános elméleti és módszertani elemekkel, amelyek a formatervezés más területein is érvényesek. Ezen aspektusokon túlmenően lényeges része az együttműködésnek az állandó személyes kapcsolat a tanulók és a Daimler formatervezői között. Erre adnak lehetőséget a workshopok, az előadások, a konzultációk és a tervbírálatok.
– Általában célunk, hogy az egész világon támogassunk iskolákat és egyetemeket, egyengessük a tanulók pályáját és elvezessük őket az iparba. Az együttműködés a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) egyaránt inspiráló és gyümölcsöző nekünk és a hallgatóknak is. Már üdvözölhettünk a mi formatervezésünknél fiatal designereket munkatársként, diplomatervezőként, doktoranduszként és gyakornokként – mondta Gorden Wagener, a Mercedes-Benz Cars design-főnöke.
A munka további támogatására Wagener úr ma egy smartot adott át a MOME részére. Kopek Gábor, a MOME rektora köszönetnyilvánítása során hangsúlyozta:
– A MOME kiemelt fontosságúnak tartja a Mercedes-Benz Designnal tartó több éves együttműködést. Az egyetem hallgatói számára egyedülálló lehetőség, hogy a világ vezető autógyáránál szerezhetnek szakmai tapasztalatot.
smart – a kultikus márka: A smart egy sikertörténet. Az immár 12 éve kapható smart fortwo elismerésre méltó mérleget mutathat fel: 2009 óta a földkerekség 41 országában kapható az intelligens kétüléses autó. 2009 decemberében adták át az új, lítiumion-akkumulátoros smart fortwo electric drive kocsikat kiválasztott berlini ügyfeleknek. A smart páratlanul kapcsolja össze a vezetés sajátos élményét a kényelemmel, az élénk mozgékonysággal, a biztonsággal és a környezet kíméletével. Ideális városi jármű a maga 2,69 méterével! A smart fortwo alapította meg a mikroautó-kategóriát, amelynek egyben nevet is adott: ez a „smart-kategória“.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?