Nem kicsit drágulnak az üzemanyagok szerdán

Másfélszer annyival nő a benzin ára, mint a gázolajé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Itt a szeptember, itt az ősz, itt a rég nem látott mértékű üzemanyagár-emelés. A benzin ára nő jelentősebben.


Múlt hét szerdán a benzin ára már nőtt egy kicsikét, ám az igazi emelés még csak most, szeptember első szerdáján következik. A holtankoljak.hu információi szerint literenkénti 9 forinttal nő a 95-ös benzin, 6-tal a gázolaj ára.
Az átlagárak így a 95-ös esetén 352, a gázolaj esetén 346 forintra módosulnak. Bár most lehet értelme előre tankolni, hiszen 40 liter benzinnél már egy liter üzemanyag ára is megspórolható, továbbra is igaz, hogy tankoláskor elsősorban annak helyére, nem pedig idejére ajánlott figyelni, hiszen az egyes töltőállomások árai között akár 50 forintos literenkénti különbségek is adódhatnak.
Hirdetés
Bár a mostani emelés a nyári pangás után fájó, még mindig nagyjából 100 forinttal olcsóbban tankolhatunk, mint az 5 évvel ezelőtt, 2012-ben, 450 forint környékén adódott csúcsárak idején.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:04
    Permalink

    Ma délután tankoltam, nem az áremelés miatt, hanem mert világított a lámpa. Az Egér úti Shell kút esett útba (és gyűjtöm a matricákat, hogy a fiamnak legyen BMW X6-os kisautója :). Amikor odaértem erősen meglepődtem, valamennyi kútoszlopnál hosszú sor, kb. 20-25 percet vártam, hogy tankolhassak. Olyan volt, mint a 80-as években az ÁFOR kúton, amikor apám sorba állta a Trabival, mert másnap 1 forinttal drágább lett a benzin.

Vélemény, hozzászólás?