Nincs megállás: még tovább drágulnak az üzemanyagok

Szerdától ismét többet fizethetünk a benzinért és a gázolajért is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt hetieknél szerényebb mértékű, de ismét áremelés következik szerdán a benzinkutakon.


Literenkénti 3-3 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj árát is e hét szerdán a MOL - tudta meg a holtankoljak.hu. Az árváltozást az üzemanyagok nemzetközi drágulása és a forint gyengülése is indokolja.
Hirdetés
A múlt heti, a bezin árát 11, a gázolajét 9 forinttal növelő változtatásokkal és az e hét közepén következő áremeléssel a 95-ös átlagára literenkénti 340 forintra, a gázolajé 348 forintra nő, de még mindig olcsóbban tankolhatunk, mint tavaly ilyenkor.
Az egykori csúcsárakhoz mérten még mindig - éppen - megmarad a literenkénti 100 forintos árelőny. A benzin ára 2012 áprilisában, a gázolajé már januárjában elérte a literenkénti 450 forintos szintet, annál többet - egyelőre még - sosem kellett fizetni egy liternyi naftáért. Legalábbis átlagár szerint. Az egyes töltőállomások árai azonban akár literenkénti 30-40 forinttal is eltérhetnek, így aztán a mostani emelés előtti tankolás is csak annak ajánlható, aki amúgy is halad el szerdáig olcsóbb kút mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?