Október 23-án még az üzemanyagárak is csökkennek

Pénteken piros betűs ünnep, a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pénteken, október 23-án az 1956-os forradalmat és a harmadik magyar köztársaság kikiáltását ünnepeljük, de ezen a napon a benzin és a gázolaj ára is csökkenni fog.


Miután szerdán 7-7 forinttal csökkentek az üzemanyagárak, további jó hír, hogy még az október 23-i ünnepnapon is mérséklődni fog a benzin és a gázolaj ára. Előbbi, azaz a 95-ös ára 2, míg a dízelé 2 forinttal lesz szerényebb péntektől. Aki tehát teheti, annak érdemes várnia a tankolással.
Hirdetés
A hét második árcsökkentését követően a 95-ös benzin átlagára 326 forintra, a gázolajé 336 forintra mérséklődik. Az egyes töltőállomások között természetesen az eddigiekhez hasonlóan maradnak a jelentős, akár 30-40 forintos árkülönbségek is, ám az kétségtelenül kedvező, hogy az átlagár jelentősen elmarad az egykori, a benzin esetén 2012 áprilisában, a gázolajnál már januárjában, egységesen 450 forint körül adódott csúcsszinttől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?