Olcsóbb lesz a benzin, a gázolaj viszont nem

Szerdán csak a benzin ára csökken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten a gázolaj drágult, most szerdától pedig a benzin lesz egy kevéskével olcsóbb, még tovább nő a dízellel szembeni árelőnye.


Ha nem is jelentős mértékben, de 3 forinttal csökkenti a benzin árát szerdán a MOL. A gázolaj ára most nem változik, múlt hét szerdán viszont az nőtt 2 forinttal. A mostani - csak a benzint érintő csökkentéssel - a 95-ös literenkénti átlagára 334 forintra csökken, míg a gázolajé 345 forint marad.
Számottevő ralin vannak túl az elmúlt hetekben csak szerény mozgást mutató üzemanyagárak, július közepe óta a gázolaj ára mintegy 50 forinttal esett, s a gázolajé is közel ilyen mértékben csökkent. Januártól a nyár közepéig ugyan emelkedtek az árak, azt megelőzően azonban tavaly szeptembertől szintén komoly, csaknem 100 forintos árapadást tapasztalhattunk. Így aztán a mostani üzemanyagárak jelentősen elmaradnak az egykori csúcstól, ami 450 forinttal, 2012-ben adódott (a benzin esetén áprilisban, a gázolajnál már január végén).
Hirdetés
Természetesen továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások között akár literenkénti 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak, így aztán a mostani árváltozás mellett is sokkal inkább érdemes arra figyelni, hogy hol, mintsem, hogy mikor tankolunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?