Olcsóbban tankolhatunk a hosszú hétvégére

Örömhír: nagyot csökken a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt heti játszmákat követően e hét szerdán mindkét üzemanyagfajta ára jelentősen csökkenni fog.


Miután múlt héten szerdán a gázolaj előbb 2 forinttal drágult, majd pénteken 4 forinttal olcsóbb, lett e hét közepén már a benzint is érintő, még jelentősebb árcsökkenés következik. Miként azt az MTI piaci forrásból megtudta, a négy munkanapos hét közepén 7-7 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát a MOL. A csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 330 forintra, a gázolajé 338 forintra mérséklődik, ezzel még tovább nő az üzemanyagok árelőnye az egykori, a benzin esetén 2012 áprilisában, a gázolajnál januárjában, egységesen 450 forintos szintnél adódott csúcsszinthez.
Hirdetés
Természetesen továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások között akár 30-40 forintos áreltérések is tapasztalhatók, így elsősorban a tankolás helyére, nem pedig idejére ajánlott figyelni, de a mostani árváltozást azért érdemes lehet megvárni, pláne akkor, ha az előttünk álló október 23-i hosszú hétvégén komolyabb autózást tervezünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?