Örömhír február végére: mindkét üzemanyag ára csökken!

Hosszú idő után először nem felfelé, hanem lefelé mozdul mindkét üzemanyag ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Februárban szinte megállíthatatlanul drágult mindkét üzemanyag, ám a múlt héten már a gázolaj valamelyest olcsóbb lett, most viszont mindkét típus ára csökken - mutatjuk azt is, hogy pontosan mennyivel.

Kedvezően alakultak a világpiaci folyamatok a múlt héten, és szerencsére ezúttal a magyar üzemanyagárakban is megjelenik mindez. A Brent hordónkénti ára az elmúlt hét napban 1,5 százalékkal csökkent, ráadásul a forint árfolyama sem ingadozott jelentősen, így az elemzők joggal várhatták, hogy az üzemanyagárak a fogyasztók számára kedvező irányba indulnak. Ez úgy tűnik valósággá vált, hiszen a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal csökken, ez pedig vélhetően megjelenik majd a kutak árazásában is - írja a Holtankoljak.hu. Ennek megfelelően szerdától a 95-ös benzinért literenként átlagosan 615, míg a gázolajért 647 forintot kell fizetni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?