Pénteken sokkal lejjebb kerülnek az üzemanyagárak

Nagyon komoly áresés jön a benzinnél és a gázolajnál is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagárak egyre gyorsuló apadása, pénteken újabb mínuszok jönnek.


Igencsak komoly mértékben, 9 forinttal csökkenti a 95-ös benzin, 8 forinttal a gázolaj árát a MOL pénteken. Az újabb mínuszokkal a 95-ös benzin literenkénti átlagára 342 forintra, a gázolajé 338 forintra mérséklődik. Legutóbb szerdán változtak az árak, akkor 7 forinttal csökkent a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti ára. Július közepe óta pedig csaknem 50 forinttal esett a 95-ös, közel 30 forinttal a gázolaj ára - ehhez jön majd hozzá a pénteki, újabb csökkentés. Tavaly szeptember és idén január között még jelentősebb, csaknem 100 forintos áresést láthattunk az üzemanyagáraknál, amit az év első felében aztán drágulás követett. A szakértők szerint hamarosan ismét az következik, ugyanis az olajárak már most a kitermelési ár környékén mozognak.
Hirdetés
Most azonban még bőven van remény arra, hogy távol maradjunk a 2012-ben (a benzinnél áprilisában, a gázolajnál már januárjában) tapasztalt 450 forint környéki csúcsáraktól. Hiába tapasztalható az egyes kutak között akár literenkénti 30-40 forintos eltérés is, most még a drágább helyeken sem kell tartani 400 forintos áraktól sem. Természetesen a tankolás helyére erőteljesebben ajánlott figyelni, mint az idejére, de most biztos, hogy aki péntekig vár, az egy átlagos tankolás esetén is több száz forintot spórolhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?