Péntektől drágábban tankolhatunk

Kétszer annyit nő a dízel ára, mint a benziné

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Drágulás jön. Pénteken a 95-ös benzin és a gázolaj ára is emelkedni fog, utóbbi jelentősebben.


Pénteken 2 forinttal emeli a 95-ös benzin, kétszer annyival, azaz 4 forinttal a gázolaj árát a MOL. Az MTI piaci forrásból értesült a közelgő árváltozásról, amivel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 342 forintra, a gázolajé 344 forintra nő. Mától a 95-ös benzin literenkénti ára 2 forinttal csökkent, a gázolajé ugyanennyivel emelkedett, így mindkettő átlagára 340 forintra állt be. A benzin átlagára tavaly szeptember és 2015. január között mintegy 100 forinttal csökkent, majd idén július közepéig fokozatosan több mint 70 forinttal emelkedett.
Hirdetés

Július közepe óta csaknem 50 forinttal ismét olcsóbb lett a benzin. A gázolaj ára február eleje óta mintegy 30 forinttal lett magasabb, az utóbbi hat hétben viszont már mintegy 25 forinttal csökkent. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. A figyelmes autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Ha elég olcsó kútra megyünk, akkor a korábbi átlagáron tankolhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?