Péntektől olcsóbban tankolhatunk, legalábbis benzint

A gázolaj áremelését a benzin árcsökkentése követi a héten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg szerdán a gázolaj ára nőtt, pénteken a benzin ára lejjebb kerül.


Míg a szeptember eddig áremelést hozott az üzemanyagoknál, most pénteken már nincs újabb drágulás, sőt, a benzin literára 3 forinttal csökkenni fog a holtankoljak.hu értesülése szerint. A hónap eddigi napjaiban a benzin ára 13, a gázolajé 11 forinttal drágult összesen.
Hirdetés

Péntektől a 95-ös átlagos literenkénti ára 353 forintra enyhül, de még mindig magasabb lesz, mint a gázolaj - szerdán 2 forintos emeléssel beállított - 351 forintos átlagára. A két üzemanyagfajta közötti elenyésző, 2 forintos árkülönbség és az egyes töltőállomások között tapasztalható sokkal jelentősebb, akár literenkénti 50 forintos árkülönbség miatt a benzin és a dízel ársorrendje is benzinkutanként változhat.
Egy biztos: tankoláskor nem elsősorban annak idejére, hanem helyére ajánlott figyelni. Az autópályák mentén például igen jelentős felárral kell számolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:52
    Permalink

    az AN nem akar egy nem valamelyik gyártó álltal fizetett (azaz független) random benzin tesztet csinálni? kíváncsi lennék labor körülmények között melyik a legtisztább illetve a gyakorlatban melyikkel üzemel a legjobb hatásfokon a motor (vagy megspékelve még teljesítmény méréssel, bár azért az már nagy meló 😀 ) 95-ös, 100-as, dízel , ömv,mol,shell,lukoil nananana? 🙂

Vélemény, hozzászólás?