Rendőrvédő Dodge Charger

A rend őreinek védelmét is szívén viseli az FCA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában jóval brutálisabb masinák a rendőrautók, mint nálunk, ám a félelmetes megjelenés még nem védi meg a rend őreit. Ezért a az FCA kifejlesztett egy csomagot, amely a hatóság embereinek védelmét szolgálja.


Több mint tízezer Dodge Charger rendőrautó szolgál az Amerikai Egyesült Államok útjain, amelyeket most szépen elkezdenek felszerelni a Fiat-Chrysler csoport és az Intermotive vállalat közös fejlesztésű „rendőrvédő” csomagjával.
Hirdetés

A különleges rendszer az autóban már eleve megtalálható rendszerekkel képes együttműködni. Például a parkolósegéddel és a tolatókamerával. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a rendszer mozgást érzékelve figyelmezteti az autóban ülő tisztet a közeledő alakokra. A kamerában a rendőr egyből láthatja így, hogy csak szimplán túl közel került hozzá egy gyalogos vagy valaki ártó szándékkal közeledik fegyverrel a kezében. Ekkor a rendszer változtatható programozása szerint többféle protokoll léphet életbe külön-külön vagy akár egyszerre is. Reteszelheti a rendszer az ajtózárakat, felhúzhatja az első ablakokat, illetve a hátsó lámpák villogásával, valamint a tolatólámpák felkapcsolásával megzavarhatja az érkezőt, ezzel értékes másodperceket szerezve a rendőrök számára, hogy reagáljanak. Persze nem csak a Dodge rendőrautók rendelkeznek ilyen rendszerrel, hiszen a Ford legújabb bűnüldöző masináit is felszerelik hasonló megoldással.
Működés közben is megnézheted a rendszert az alábbi videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?