Száguldhatnak az olasz csendőrök

A Carabinieri újabb fickós járgányt kapott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olaszországban nem ritka a sportos rendőrautó és csendőr járőrautó, ám most hazai termék helyett franciát kaptak. A Carabinieri új játékszerének használatát ralipilóta oktatja.


Olaszországban a rendőrség mellett csendőrök is biztosítják a polgárokat, akik akárcsak a rendőrök, járőrautókkal furikáznak. Nemrég Alfa Romeo Giulia QV állt náluk szolgálatba, most pedig egy újabb izgalmas modellt öltöztettek Carabinieri egyenruhába. Viszont most nem hazai terméket, a franciáktól ékezett 272 lóerős hot hatch a Peugeot 308 GTI formájában.
Hirdetés

A sportos ferdehátút persze nem csak felmatricázzák, ellátják a kellő kiegészítő felszerelésekkel is, mint az elemlámpa és gumibot-tartó, a poroltó és a forgalomirányító eszközök, valamint egy kivehető fedélzeti tablet. Utóbbi szépséghibája, hogy a tartója szinte teljesen betakarja a fix központi kijelzőt, ami a 308 esetében nem csak a multimédiát, de a szellőztetés irányítófelületét is magába foglalja. A különleges kiképzésű középkonzolon továbbá nem fért el a sziréna és a megkülönböztető jelzések kezelőpanelje, így az a plafonra került. A csendőrök új járőrautójához oktató is jár, méghozzá egy tízszeres olasz ralibajnok, Paolo Andreucci.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.12.20. at 09:24
  Permalink

  Új autó vonalon Olaszországban lassan minden harmadik autó Peugeot, rengeteg a Renault és Kia is, minden diesel természetesen. Rendőrautóból csak vidéken vannak még öreg Alfák, nagyobb városokban a belvárosban elektromos i3 vagy Leaf, külvárosban sima 308 dieselek ketyegnek. Nagyobb, komolyabb autó csak Audi, BMW, Mercedes.

  Átlag olaszt olasz autóban maximum 500 vagy 500L a Fiattól.

  Használt autókat nem nagyon néztem, mert tényleg rengeteg az új autó.

 • 2017.12.20. at 09:30
  Permalink

  Hehe, most látom, hogy aki tervezte az autót belül, az biztos soha nem használta. Nekem is 308 van, csak SW, ugyanilyen a belseje (a nem GT annyiban különbözik csak az átlagtól, hogy nem piros a cérna, de a kezelők megegyeznek), a hőmérsékletet, a rádiót, mindent a középkonzolon található tabletről lehet vezérelni. Ha az elé raknak egy másik tabletet a rendőri munka miatt, baromi nehéz lesz akár a fűtést/hűtést ki/bekapcsolni, vagy bármi mást beállítani az autóban, mert fizikai gombja szinte semminek nincs 🙂

Vélemény, hozzászólás?