Szerdától ismét olcsóbbak az üzemanyagok

Tovább csökken a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A forint gyengülése ellenére is folytatódik az üzemanyagárak apadása.


Szerdán jelentős mértékben, literenkénti 7 forinttal csökkenti a 95-ös benzin árát a MOL, ugyanakkortól 3 forinttal lesz olcsóbb egy liter gázolaj. A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 351 forintra, a gázolajé 346 forintra csökken. Legutóbb múlt pénteken változtak az árak, akkor bruttó 2-2 forinttal csökkent a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti ára, de július közepe óta a benzin eddig 42, a gázolaj 26 forinttal lett olcsóbb.
Hirdetés
Tavaly szeptember és idén január között is jelentősen, csaknem 100 forinttal csökkentek az üzemanyagárak, majd idén július közepéig fokozatosan több mint 70 forinttal emelkedtek. Az elmúlt hetek mínuszaival azonban mind távolabb kerültek az egykori, 2012-ben, a gázolajnál január közepén, a benzinnél áprilisban adódott, 450 forint környékéi árcsúcsoktól. Az egyes töltőállomások között továbbra is jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbségek is adódhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?