Szerdától még olcsóbb a benzin, nem úgy a gázolaj

Tovább csökken a benzin ára, a gázolajé nem változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem meglepetés, hogy csak a benzin lesz olcsóbb, esetében újabb rekord alacsony ár jön szerdán.

Miként az a múlt hét végén várható, illetve remélhető volt, a benzin ára még csökken egy keveset a héten, a gázolaj azonban nem folytatja áresését. Az MTI piaci forrásból származó információi szerint a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 3 forinttal csökkenti a MOL szerdán, a gázolajé viszont már nem változik.
Hirdetés

A benzin esetén így 42 forintra emelkedik a szeptember közepe óta bekövetkezett áresés, a gázolajnál marad a múlt hét szerdáig adódott 27 forintnyi mínusz.
A szerdai árcsökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára kalkulációnk szerint 384 forintra csökken, a gázolajé 396 forint marad. Utoljára több mint két évvel ezelőtt adódtak ilyen kedvező árak a töltőállomásokon. Természetesen továbbra is igaz, hogy az egyes kutak között akár 30-40 forintos literenkénti áreltérések is adódhatnak, így aztán továbbra sem elegendő csupán a tankolás idejére figyelni, sokkal inkább javallott a helyét megfelelően kiválasztani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?