Szerdától megint olcsóbban tankolhatunk

Ismét csökken a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előző hét kétszeri ármérséklése után most szerdán újabb következik, a benzin és a dízel ára is azonos mértékben fog csökkenni.


Tulajdonképpen ismétel a MOL, hiszen most szerdán ugyanúgy 3-3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát, ahogyan az előző héten tette. Hogy lesz-e ismét ármérséklés pénteken is, az milyen mértékű lesz, egyelőre nem tudható.
Az viszont biztos, hogy a szerdai korrekció után a 95-ös benzin literenkénti átlagára már csak 337 forint lesz, míg a gázolaj literéért jellemzően 343 forintot kell majd fizetni. Olcsóbban tankolhatunk, mint egy évvel ezelőtt, ugyanis július közepe óta - kis megszakítással - csökkennek az árak, s tavaly szeptember, valamint idén január között is estek, majd júliusig persze emelkedtek.
Hirdetés
Az egykori - a benzin esetén 2012 áprilisában, a gázolajnál januárjában adódott, egységesen 450 forint körüli - csúcsárakhoz mérten még jelentősebb a benzinkutaknál tapasztalható "árelőny", ami persze kutanként eltérő. Az egyes töltőállomások között ugyanis nem ritka az akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbség sem, így aztán tankoláskor örök igazság, hogy nemcsak annak idejére, hanem helyére is ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?