Szombattól még olcsóbban tankolhatunk

Szokatlan, de jó: még a szombat is jelentős árcsökkenést hoz a benzinkutakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szerdára eső március 15. miatt csütörtökön került bejelentésre a legújabb üzemanyagár-csökkenés, ami szombaton lép életbe.


Még a szerdai árcsökkenésre is rátesz a szombati, míg ugyanis március 15-én 3 forinttal lett olcsóbb a benzin, 5-tel a gázolaj, szombattól a 95-ös benzin ára újabb 5, a gázolajé 6 forinttal kerül alacsonyabbra. Az átlagár a 95-ös esetén így 355, míg a dízel esetén 366 forintra csökken.
Hirdetés
A benzin március 1-je óta 13 forinttal lett olcsóbb, de a gázolajnál is láthatunk 11 forintnyi árcsökkenést e hónapban. Mind a benzin, mind a gázolaj 2012 első felében érte el eddigi árcsúcsát, 450 forint körüli összegekkel. Bár most az átlagárak jelentősen, a 95-ös benzin esetén közel 100 forinttal alacsonyabbak, számolni kell azzal is, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak. A rendszerint felfelé kerekítő autópályás töltőállomásoknál például kevéssé éri meg tankolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?