Több mint 400 forintba fog kerülni a gázolaj, drágul a benzin is

Ismét emelkednek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg az elmúlt másfél hónapban jelentősen apadtak az üzemanyagárak, most folytatódik a már a múlt héten megkezdődött áremelkedés.


Bruttó 3-3 forinttal emeli a MOL a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – írja piaci forrásokból származó információira hivatkozva az MTI. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára kalkulációnk szerint 387 forintra, a gázolajé pedig a ismét 400 forint fölé nő, szerdától átlagosan 401 forintba kerül egy liter dízel üzemanyag.
A benzin literenkénti átlagára így továbbra is a több éve nem tapasztalt 390 forint alatt marad, legutóbb 2011 szeptemberében kellett 385-389 forintot fizetni az üzemanyagért.
Hirdetés
A MOL legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal emelte, a 95-ös benzin ára akkor nem változott, de múlt hét szerdán még apadt 3 forinttal, így most szerdától pontosan annyiba fog kerülni, mint múlt hét elején.
A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok továbbra is jelentős, akár 30-40 forintos literenkénti árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál, így továbbra sem csak a tankolás idejére, hanem helyére is ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?