Tovább esnek az üzemanyagárak pénteken

Mutatjuk, mennyivel csökken a benzin és a gázolaj átlagára a hét végére

Újabb üzemanyagár-csökkenést jelentettek be, amely a pénteki napon lép életbe. Íme az árváltozás mértéke és a várható átlagárak!

Pénteken tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak a Holtankoljak.hu információi szerint. A szakportál feltételezése szerint a forint erősödésének is köszönhető, hogy a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal csökken, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal fognak kevesebbet fizetni a kutak a nagykereskedőjüknek. Mindez jó eséllyel a kiskereskedelmi árakon is meglátszik majd: az aktuális átlagárakat figyelembe véve péntektől egy liter 95-ös benzinért átlagosan 607 forintot, míg ugyanennyi gázolajért átlagosan 605 forintot kell majd fizetni. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek átlagárak, amelyekbe az ország legdrágább töltőállomásai is beletartoznak, így szinte biztos, hogy ezzel az árváltozással mindenki találhat majd olyan kutat a környezetében, ahol 600 forint alatti literáron tankolhat a hét végén.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?