Tovább nő a benzin és a dízel közötti árkülönbség

Szerdán drágult a gázolaj, péntektől olcsóbb a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogyan az elmúlt hetekben megszokhattuk, e héten is a benzinnel autózók járnak jobban, bár a benzin csak fele annyival lesz olcsóbb, mint amennyivel a gázolaj drágább lett.


Míg szerdán 4 forinttal emelte a dízel üzemanyag árát a MOL, a Holtankoljak.hu információi szerint pénteken csökken a benzin ára. A 95-ös literenkénti 2 forintos ármérséklést kap, amivel átlagára 347 forintra apad. A gázolaj esetén marad a szerdai emeléssel beállított 363 forintos literár, így a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség a hét végétől literenkénti 16 forint lesz.
Hirdetés

Ha a nyár végi árakat nézzük, azóta a gázolaj 23 forinttal drágult, a benzin azonban csak 6 forinttal kerül többe most, péntektől csupán 4 forinttal lesz drágább, mint augusztus végén. Mindkét üzemanyag olcsóbban tölthető azonban, mint a 2012-es, 450 forintos csúcsár idején.
Az átlagárak változásán természetesen arra is ajánlott figyelni, hogy az egyes töltőállomások között literenkénti 40-50 forintos különbségek is adódhatnak, az egyes kutak sokszor eltérően árazzák az egyes üzemanyagokat, tehát a vonzó áron adott benzin mellett is lehet egy adott helyen átlagár feletti a gázolaj.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?