Új KRESZ táblák kerülnek ki Magyarországon

Lecserél több ezer táblát a Magyar Közút a jobb észlelhetőség érdekében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Figyelemfelkeltőbb táblákat helyez ki a Magyar Közút régiek helyett. Országszerte 4000 táblát cserélnek ki gyalogátkelőhelyek előtt.


Az utóbbi években jelentősen emelkedett az országos és önkormányzati utakon is a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken történt gyalogos elütések száma. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkötelezett a közlekedésbiztonság növelésében és az ilyen típusú balesetek számának csökkentésében, ezért országosan mintegy 4000 jelzőtáblát cserélnek le sárga fluoreszkáló hátterűre a jobb észlelhetőség érdekében a következő években. - Írja a Magyar Közút szerkesztőségünknek küldött levelében.
Hirdetés
Az új jelzőtáblák jobb láthatóságot, könnyebb észlelhetőséget tesznek lehetővé azáltal, hogy a gyalogátkelőhelyet jelző kék alapú négyzet alakú táblát fluoreszkáló sárga keretbe helyezi. Az új táblákkal országszerte folyamatosan találkozhatunk majd, a legelsővel pedig Cecén már holnaptól, ahol az általános iskola előtti zebra tábláit cserélik le az újakra ünnepélyes keretek között.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.08.28. at 13:07
  Permalink

  Ahelyett, hogy az útburkolati jelet újítanák fel. Az olasz régiókban terjedő kék vagy piros kontrasztú felfestés messze többet ér. Magyarországon a 3D-s zebrával próbálkoztak, mert ahhoz kevesebb festék kell, de az nem is jó semmire. Ez olyan, mintha a Michelin “Vigyázz, gyerekek!” táblájának akarna a közút konkurenciát állítani.

 • 2020.08.28. at 13:56
  Permalink

  Baromság!
  Végre muszáj volt kimondani hol ütik el a legtöbb “marhát”?
  Hát a zebrán!
  Miért?
  Mert b.szik szétnézni, beleverték: ott mindig!!! elsőbbséged van, menj!
  Meg is lett az eredmény!
  Apró-betűs részt elfelejtik: ha megadják.

Vélemény, hozzászólás?