Újabb árcsökkenés, lélektani határ alá megy a benzin átlagára

Tovább apad a benzin és a gázolaj ára, ismét jelentős az áresés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik a benzin és a gázolaj árának apadása. Továbbra is a benzin esetén jelentősebb az árcsökkenés, de a dízelesek is örülhetnek.

Miután a mai napon 9 forinttal csökkent a benzin, 6-tal a gázolaj ára, pénteken újabb ármérséklés következik. Akkor a 95-ös benzin ára újabb 9 forinttal esik, míg a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal viszi lejjebb a MOL. Kalkulációnk szerint a 95-ös átlagára így literenkénti 396 forintra csökken, míg a gázolaj jellemzően 401 forintért lesz megkapható. Az egyes töltőállomások között természetesen komoly, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbségek is adódhatnak, így nem lesz ritka egyik üzemanyag esetén sem az akár 390 forint alatti literár sem, míg a drágább helyeken jóval 400 forint felett adhatják a jövőben is az üzemanyagokat.
Hirdetés
Ha az egykori (átlag szerinti) csúcsárakat nézzük, azoknál péntektől csaknem 12%-kal olcsóbban kaphatók meg az üzemanyagok. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Jelentősen olcsóbban tankolhatunk tehát, mint bő 2,5 évvel ezelőtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?