Újabb pofont kap a gázolaj, de a benzin ára is feljebb kerül

Dízelesek figyelem, hatalmas drágulás jön szerdán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a benzin sem ússza meg az áremelést, a gázolajnál olyan mértékű következik, hogy alighanem mindenki arra fog figyelni.

Várható volt, mégis a nehezen hihető és nehezen felfogható kategória az, ami most a gázolaj árával történik, és ez bizony ismét nem csak a tankolások összegére, hanem gyakorlatilag minden másra is hatással lesz. Az Európában jellemző gázolaj-hiány hatása ugyanis szerdától a hazai töltőállomásokon is érezhető lesz, drágul a fuvarozás, így pedig a tej vagy a kenyér is drágábban fog a boltokba érni.
Hirdetés
Szerdán nem kevesebb, mint 45 forinttal kerül feljebb a gázolaj - piaci - literenkénti átlagára a Holtankoljak.hu értesülése szerint, míg a benzin esetén egy önmagában szintén nem szerény, csak a gázolajé mellett szerényebb, 14 forintos áremelkedés következik. A 95-ös benzin átlagára így a hét közepétől literenkénti 695, a gázolajé 821 forint lesz. A magyar forgalmival rendelkező magánszemélyek az év végéig (a jelenlegi információk szerint) továbbra is 480 forintos forintos hatósági áron tankolhatnak autójukba, természetesen az egyes töltőállomások mennyiségi korlátaival. Utóbbiakról érdemes tudni, hogy jellemzően a piaci áron tankolókra is érvényesek a kvóták.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?