Megy a kakaskodás a hot hatchek között

Legújabb verziójával a Renault a Mégane RS vissza kívánja szerezni nürburgringi elsőségét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault a Mégane RS Trophy legújabb változatával 8 perc alatti köridőt akar elérni a Nordschleifén. Új körrekordra hajtanak.


Még csak egy beetető részletfotót tettek közzé az autóról, de lehet már sejteni, hogy a Mégane RS Trophy különleges kiadásával akarják megfogni a ring elsőkerekes királyát. A SEAT Leon Cupra 280 a nevében szereplő lóerőszámmal másodpercekkel elverte a 265 lóerős Mégane RS-t. A Nordscleifén persze nem csak a nyers erő számít, a 265 lóerős és 360 Nm nyomatékú Trophy egyéb részein is reszelnek kicsit, de leginkább arra lehet számítani, hogy erősítenek a motoron.
Hirdetés

Most még csak a kipufogóját mutatták meg az új RS-nek, amit a szlovén specialista, Akrapovic készít. A karbonburkolat jól néz ki és tényleg könnyű is, de egy jól hangolt kipufogóval önmagában ki lehet hozni még pár lóerő teljesítménytöbbletet. Az új RS Trophy június közepén fog bemutatkozni, akkor indul újra a harc az elsőkerékmeghajtású, kompakt hot hatchek mezőnyében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?