Minden századik autós fennakadt a rendőrség múlt heti razziáján

Nagyjából 1%-os eredményt hozott a rendőrség ROADPOL Alcohol & Drugs kampánya - ami igen magas

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten a ROADPOL Alcohol & Drugs kampány által a hazai rendőrök elsősorban az ittas vagy egyéb tudatmódosító hatása alatt vezetőkre vadásztak, nem eredménytelenül.

Miként arról korábban beszámoltunk, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának 2021. éves terve alapján december 6-a és 12-e között a ROADPOL Alcohol & Drugs elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzést hazánkban is megtartották. A kampány elnevezése alapján nem nem nehéz kitalálni, a célzott rendőri ellenőrzés kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.
Hirdetés
A police.hu oldalon ma jelent meg a kampány eredménye. Az akcióban a rendőrök összesen 22 205 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 219 fő ellen indítottak eljárást ittas vagy bódult állapotban megejtett járművezetés gyanúja miatt. Ez azt jelenti, hogy a megállított autósok közül nagyjából minden századik úgy ült a volán mögé, ahogyan nem kellett volna. Ők nem pechesek, hogy lebuktak a rendőrök előtt, hanem szerencsések, hogy megúszták az esetet baleset nélkül, ami után még komolyabb következményekkel kellene szembenézzenek, mint a rendőri ellenőrzés után.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?