Sokat sejtető ruhában a következő Skoda Superb

Lendületes lesz a következő Skoda csúcsmodell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ez még nem a teljes bemutató, de az estélyi meglepően sokat mutat az új autók alakjából.

Bár az új Superb bemutatója csak őszre várható, a Skoda már elkezdte a bevezető kampányt. Korábban két sziluettet mutattak[/url], most viszont a szedán és a kombi fotóit láthatjuk, igaz egyelőre a márkára jellemző zöld színű leplek alatt. Ezeken viszont eléggé erősen átütnek az autók idomai, így például nagyszerűen átlátszik a lejtős, erősen ívelt övvonal, és a szedán lendületes tetővonala. A fényszórók formája is kivehető, és úgy tűnik, ez a részlet jellegében követi a jelenlegi Superb megoldását – itt is kifelé szélesedik majd a vízszintes tájolású lámpatest – bár a teljes orr-rész lágyabb vonalúnak tűnik a leplek alatt, mit eddig. Olyan fotó is készült, amelyen az összes korábbi Superbbel együtt látható a lepel alá rejtett új modell – ezen jól követhető, hogy hogyan változtak a tervezési elvek az eltelt évtizedek során. Mivel a Superb házon belüli konkurenciája, a Passat már csak kombiként lesz elérhető, bízhatunk benne, hogy az új Skoda nagykocsi formatervére már nem lesz jellemző a korábbi, Passat gyengébb formatervvel jelleg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.05.06. at 08:14
    Permalink

    Tetszik hogy a Skoda komolyan veszi a múltját és komolya energiát fordítanak a régmúlt tiszteletben tartására. Ezzel kicsit sikerül az elqrt komcsi időszak silányságát is zárójelbe tenni…
    Az arany színű Superbet pl élőben is kiállították pár hete a Techno Classicán (https://egzostive.com/volkswagen-mercedes-and-ferrari-returned-to-techno-classica-with-a-big-show/) és tényleg gyönyörű munkát végeztek a múzeum restaurátorai. Mellesleg volt mellette egy Hispano Suiza luxus autó, amit licensz alapján gyártottak a cseh elit számára (egy-egy régi ilyen Skoda vagy pl Maybach tulajdonosi előélete eleve felér egy regénnyel).
    A másik, fekete Superbet szintén lehetőségem volt látni, egy nagyon komoly Skoda 125 éves kiállításra hozták el Brüsszelbe (a legrégebbi 1898-as, ezernyolcszáz, nem elgépelés 🙂 ).

    Szóval nagy piros pont a cseheknek, jó lenne egyszer megnézni a gyári múzeumot…

Vélemény, hozzászólás?