Gigagyárat építene a Skoda Csehországban

A Skoda nem csak saját autóit építhetné az egyelőre csak terv szintjén létező gyárban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Skodának jelenleg is fontos szerepe van a Volkswagen-konszern életében, hiszen nemrég épp a cseheknél nyitotta meg az első, Németországon kívüli akkumulátorgyártó üzemét a német márka, de a csehek még ennél is messzebb mennének.

A már említett gyár elvileg évi 255 ezer akkumulátort képes előállítani, amiket Audi, Cupra, Volkswagen és természetesen Skoda járművekbe szerelnek. A tervek szerint 2023-ra ez a szám további 125 ezerrel növekedhet, de a Skoda nem csupán előállítani, hanem minél több autóba beépíteni és újrahasznosítani is szeretné az akkupakkokat, így bejelentkeztek annak a hat gyárnak az egyikére, amit a Volkswagen a közeljövőben fog felépíteni, az egyiket biztosan Kelet-Európában. Michael Oeljeklaus, a Skoda gyártásért és logisztikáért felelős főnöke kiemelte, nem csupán a Skodának, de Csehországnak is előnyös lenne a gyár létesítése, hiszen rengeteg nyersanyag áll rendelkezésre és kiválóak az ország forgalmi kapcsolatai Európán belül. Hogy hogyan is készül egy villanyautó egészen a kezdetektől, arról bővebben itt írtunk.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?