Mégsem január elsején drágul 41 forinttal az üzemanyag

Nem úgy jön az áremelés, ahogy ígérték: ismertette a Mol a részleteket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közzétette a MOL, mikortól és hogyan jelentkezik a hazai üzemanyagárakban a még nyáron belengetett 41 forintos áremelés - mutatjuk a részleteket.

Már egy ideje közismert, hogy 2024 első hónapjában brutálisan emelkednek a hazai üzemanyagárak, hiszen a Pénzügyminisztérium január elsejétől megemeli a jövedéki adót. Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója később elárulta, konkrét számokban kifejezve ez 41 forintos emelkedést jelent literenként. Nemrég azonban arra is fény derült, hogy a közel 7 százalékos drágulást nem vezetik be rögtön az újév első napján, ugyanis a MOL két részletre bontotta az emelést- írta meg az Index.
Hirdetés
Mindez azt jelenti, hogy 2024 első napján "csupán" 20 forinttal drágulnak az üzemanyagok, a második emelés pedig a hónap közepén, 15-én következik, ekkor 21 forinttal kúszik feljebb a benzin és a gázolaj literenkénti ára. A döntést a fogyasztói érdekekkel indokolták, emellett Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója kiemelte, hogy ez csupán a minimum összeg amennyivel többe fog kerülni egy liter üzemanyag, amennyiben a piac úgy alakul, még ezen felül is emelkedhetnek az árak. Jelen állás szerint így az újév első napjától előreláthatólag a 95-ös benzin 590, míg a gázolaj literenként átlagosan 613 forintba kerülhet majd, de a töltőállomások között hatalmas különbségek is lehetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?