1350 lóerő 1,3 millió dollárért

Beárazták az SSC Tuatarát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha esetleg azért aludtak hánykolódva és álmatlanul, mert nem tudták az SSC Tuatara szupersportkocsi vételárát, akkor megnyugodhatnak. Az 1,3 millió dolláros árcímke az autó teljesítményéhez mérten nem eltúlzott.

Az amerikai SSC kimondott célja, hogy a Bugatti Veyronnak állítson ellenfelet. Az idén decemberben, vagy legkésőbb jövő januárban 1,3 millió dolláros alapárral piacra érkező Tuatara végsebességét nem közölték még, de ha a Veyronnal kíván versenyezni, akkor el kell érnie a 400 kilométer/órát.
A gyártó ennél jóval többet ígér, Alan Leverett cégvezető szerint megverik gyorsulásban és végsebességben a Volkswagen-konszernhez tartozó márka ikonját, a Veyron Super Sportot. Ez utóbbi elméletileg 431 kilométer/órás sebességgel is száguldhat.
Hirdetés

A Tuatara dupla turbós 6,9 literes V8-as motorja 1350 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka is bődületes, 1733 Nm. Ezt bármilyen naftával nem tudja, csak 91-es oktánszámú benzinnel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?