3 nap alatt 3380 gyorshajtót mértek be csak Budapesten!

A rendőrök sem számítottak ennyi szabályszegőre a Speedmarathon környékén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Speedmarathon is része volt annak a múlt heti akciónak, amelyet előre bejelentettek a rendőrök: a figyelmeztetés ellenére közel három és félezer sofőr hajtott gyorsan a sebességmérők előtt.

A 2022. március 22. és 24. között tartott sebességellenőrzési akció fővárosi számai még az egyenruhásokat is meglepték: három nap alatt 3380 autós lépte át a részben előre bejelentett helyszíneken a megengedett sebességet. Közülük 2973 autósnak várhatóan a héten érkezik a csekkje, de akadtak olyanok is, akiket azonnal félre tudtak állítani a rendőrök: 132 sofőr sebességét helyszíni bírsággal, további 275 autós gyorshajtását pedig közigazgatási bírsággal jutalmazták az intézkedő rendőrök.
Hirdetés
Kilenc egyéb bűncselekményre is fény derült az ellenőrzések során, valamint az egyik motoros járőr még életet is mentett: megkülönböztető jelzéssel vezetett kórházba egy családot, akik a lázas kisbabájukkal eltévedtek. Az említett három nap alatt zajlott a Speedmarathon is, ennek keretei közt - mindösszesen 24 óra alatt - országosan 457 061 autó haladt el a sebességmérők előtt, közülük összesen 5013 érdemelt bírságot gyorshajtás miatt. Ebből a fővárosi autósok jelentősen kivették a részüket: 24 óra alatt 161 823 bemért autóból 1021 kapott csekket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?