700 millió forintért eladó a Wall Street farkasa Lamborghinije

Árverésen lehet licitálni az ikonikus Lamborghinire, amelyben Leonardo Di Caprio is ült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Wall Street farkasa cirka tíz év alatt ikonikus alkotássá nőtte ki magát, ez pedig alaposan feltornázza az amúgy is nagyon ritka Lamborghini Countach értékét.

Martin Scorsesét, a film rendezőjét sosem arról ismerte a nagyvilág, hogy bármit is megúszósra venne. A Wall Street farkasának forgatásán sem finomkodott, tropára tört egy Lamborghini Countach-t a tökéletes felvételek kedvéért, ugyanis nem tartotta elég meggyőzőnek a filmhez épített replika Lambót.
Hirdetés
A filmben viszont két ilyen autót is használtak, egy pedig sikeresen túlélte a rendező fantáziáját, az RM Sotheby's ezt a példányt árverezi el decemberben. A KLA12722-es alvázszámú Lamborghini ráadásul nem is a sima Countach, hanem a 25. évfordulós kiadás egyike, melyből megközelítőleg 650-et gyártott anno az olasz márka, ezzel a fényezéssel pedig csupán 23-at. A Countach nem csak küllemében kívánatos, a teljesítménye is impozáns, hiszen 4,7 másodperc alatt tudja álló helyzetből a százas sprintet, a végsebessége pedig 306 km/óra. Ezért a teljesítményért egy 5,2 literes V12-es motor felel, 500 newtonméteres nyomatékkal 5200-as fordulaton. Az előzetes becslések alapján akár kétmillió dollárt, vagyis kicsivel több mint 700 millió forintot is adhat a szerencsés új tulajdonos a nem mindennapi filmes relikviáért.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?