Ha Lamborghinit aláznál, ezt az MG-t vedd!

Gyorsulási versenyen mérték össze az MG villanyautóját egy Lamborghinivel és egy Nissan GT-R-rel

Az MG legerősebb autója gond nélkül felveszi a versenyt a szupersportautókkal is, ha gyorsulási versenyre kerül sor.

Szűk két hónapja mutatta be az MG a 4 XPowert, minden idők legerősebb modelljét, amit a márka készített, így joggal merülhet fel, hogy mire is képes valójában a kínaiak villanyautója. A Carwow csapata nem aprózta el, rögtön egy Lamborghini Gallardóval és egy Nissan GT-R-rel eresztette össze a brit márka modelljét, és finoman szólva sem vallott szégyent az MG4-es. Az állórajt után szinte azonnal elhúzott a vetélytársak elől a villanyautó, de a GT-R a célvonal előtt gyorsan visszakapaszkodott, másodjára pedig már le is hagyta az MG4 XPowert, míg a Gallardo csak jókora lemaradással futott be az ellenfelek mögött. A gördülő rajtnál viszont már eltűnt a villanyautó előnye, a GT-R minden esetben legyőzte.
Hirdetés
A 429 lóerős MG4 XPowert két elektromotor hajtja, elöl 201, hátul 228 lóerős teljesítménnyel. Ezzel szemben a Lamborghini Gallardo ötliteres, V10-es erőforrása 493 lóerővel bír, míg a Nissan GT-R-ben egy 480 lovas V6-os hajtáslánc teljesít szolgálatot. További érdekesség, hogy utóbbi két modell könnyebb is az MG4-hez képest, így még lenyűgözőbb a kínai villanyautó teljesítménye, bár érdemes hangsúlyozni, hogy mind a Lamborghiniben, mind a Nissanban közel egy évtizedes technika dolgozik, már ami a motort illeti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.09.05. at 16:19
    Permalink

    Miért nem mindjárt repülővel hasonlítjuk össze őket, vagy esetleg a lovaskocsit???? Azért az is megnézhetnénk, hogy 1 vagy 3 Km után hogy néz ki a sorrend. Szutyok kínai (villany)autók.

Vélemény, hozzászólás?