Idén is a Toyota nyerte a Hosszútávú Világbajnokságot

Egy futammal a szezon vége előtt bebiztosította világbajnoki címét a Toyota a WEC-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Évek óta egyeduralkodónak számít a Hosszútávú Világbajnokság mezőnyében a Toyota, idén viszont több ízben is sikerült a riválisoknak a japánokat megszorongatni, azonban a világbajnoki címet nem tudták elcsenni az alakulattól.

Sorozatban ötödik alkalommal hódította el a Toyota a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) legmagasabb kategóriájának világbajnoki címét. A jelenleg Hypercar néven futó divízió idén különösen izgalmasan alakult, hiszen a 2023-as szezonban több legendás márka is visszatért a sorozatba, köztük a Ferrari, akik a versenynaptár fénypontját jelentő Le Mans-i 24 órást is meg tudták nyerni.
Hirdetés
Utólag kiderült, hogy ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a Toyota bajnoki címe veszélybe kerüljön. A hétvégén a Fuji Speedway versenypályán futott viadalon a márka kettős győzelemmel zárt a Hypercar kategóriában. Elsőként a Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López által vezetett 7-es rajtszámú Toyotát intette le a kockás zászló, míg másodikként a 8-as versenyautó legénysége futott be 39 másodperces hátránnyal. A szezon utolsó megmérettetésére a bahreini versenypályán kerül sor, ahol az is eldől, hogy melyik egység szerzi meg egyéniben a világbajnoki címet. Matematikai esélye a két Toyotán kívül még az 50-es Ferrarinak lehet, viszont a realitás azt mutatja, hogy minden bizonnyal ez is a japán márka kezében landol.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?