A Ford lakóautójába még te is beköltöznél!

Spórolj a bérleti díjjal, lakj te is egy Fordban!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Brüsszeli Autókiállításon mutatkozott be a Ford legújabb lakóautója, a Transit Custom Nugget.

Európa nagyobb piacain közvetlenül a Ford márkakereskedésekben is elérhető lesz a tavasszal érkező Ford Transit Custom Nugget lakóautó, ami a világtól elvonulni vágyó, de attól azért nem teljesen elszakadni kívánó digitális vándorok számára is kielégít minden igényt – lévén, hogy a jármű a SYNC 3 csatlakozási és szórakozási rendszer mellett a Transit családra jellemző minden modern technológiával elérhető.
Hirdetés

Erről a leendő vásárlók már meggyőződhettek, méghozzá a Brüsszeli Autószalonon. A Ford és a Westfalia tervezőinek köszönhetően a lakóautóban összesen négyen alhatnak: ketten a tetőtérben kihajtható dupla ágyban, ketten pedig a lakótérben kialakított fekvőhelyeken. A hosszabb tengelytávú modellben még több hely áll rendelkezésre, amik elsősorban tárolóhelyként funkcionálnak, de egy-egy beépített wc és kézmosó is helyet kapott benne.
Az új Nugget lakóautó fix magas tetővel és állítható billenőtetővel is elérhető. A belső tér három osztatú: a hátsó részben kapott helyet egy L alakú konyha kétégős gáztűzhellyel és króm-nikkel mosogatóval, valamint egy 40 literes kompresszoros hűtővel. A középső részben a nappaliként is funkcionáló étkező került kialakításra felhajtható asztallal, amit akár öten is körbe tudnak ülni. Itt kialakítható még egy duplaágy, ha a tetőtérben lévő dupla fekvőhely nem lenne elég.
Az utastér padlóját könnyen tisztítható fahatású burkolat díszíti, de a kiegészítő fűtés sem elvetendő találmány – ez gondoskodik ugyanis a melegről, ha éjszakára leparkoljuk valahol az autót. További kényelmi funkció, hogy minden jármű sötétített hátsó üvegezéssel, fűthető hátsó szélvédővel és kibillenthető második üléssori oldalablakokkal érhető el. Az extrák közé olyan kiegészítők kerültek be, mint pl. a prémium hangrendszer, vagy a kerékpárok – más sporteszközök szállítására szolgáló eszközök. A Nugget Plus 36,5 cm-el hosszabb az alapváltozatnál, az ezzel nyert plusz helyet egy nagyobb gardróbbal, valamint egy wc-vel és kézmosóval látták el a tervezők – utóbbit egyébként használaton kívül egy lehajtható képernyő takar el.
A műszaki paramétereket tekintve 2 literes EcoBlue dízelmotorral fut a járgány, a vásárlók pedig 130 illetve 170 lóerős változatok közül választhatnak. Ezekhez hatfokozatú manuális sebességváltó, vagy a szintén hatfokozatú, jó gázreakciókat biztosító SelectShift automata sebességváltó csatlakoztatható. Legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztásuk 6,3 l/100 km, széndioxid-kibocsátásuk pedig 165g/km.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?