A Ford vicces reklámban szívatja a szélvédőfűtés nélküli autókat

A Ford fűthető szélvédői ma is a legkirályabbak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy jó szélvédőfűtés nagy segítség. Tudja ezt a Ford is, így autóik fő téli felszereléséről csinálták meg legújabb reklámjukat.


Az autógyárak reklámosai körében egyre nagyobb divat egyéb márkák vérért szívni. A Ford bár konkrét típust nem húzott le, mégis rendesen odapörkölt a többieknek. Ablakra irányítható fűtés persze minden autóban van, de a két üvegréteg közé beépített fűtőszálakkal operáló Quickclear szélvédőfűtés a fordosok kiváltsága. Először az első generációs Scorpióban mutatkozott be, még a '80-as évek derekán, mára meg az összes modellben elérhető a szélvédőfűtés. Mi tagadás, az elektromos fűtés sokkal gyorsabb és hatásosabb, mint a levegős.
Hirdetés
A hideg reggel kényelméért meg nem nagy ár, hogy bizonyos szögből jövő fény hatására észrevehetőek a fűtőszálak és ettől zavaróak tudnak lenni. A videóból is kitűnik, míg a Quickclear fűtéses szélvédő pillanatok alatt leveti magáról a ráfagyott jeget, havat, a többi autónál komoly küzdelem lehet a tőlük való szabadulás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 23:09
  Permalink

  Én reggel egy 5 literes kanna meleg vízzel ( kb. 30-40 fokos) készülök. Ezzel leöntöm a szélvédőt, a jeget leolvasztja, az üveget átmelegíti és nem fagy vissza. Az üvegnek semmi baja nincs, pedig már 10 éve így csinálom.

 • 2017.10.28. at 23:09
  Permalink

  Nekem 2Mondeomban volt ilyen es nagyon jo volt nem zavart.
  Es mikor lehuzta a parat 2esen tiszta maradt az osszes ablak.
  Viszont a Fabiam 3ason is csak az elso par ablakot huzza le nagyjabol.
  Es ez a porzsolosdirol eszembe jutott a Kispokos korszakom,onos esot igy szedtem le.
  Neha a jeget is foleg ha befagyott a fekdobbja.

 • 2017.10.28. at 23:09
  Permalink

  Nekem 2002-es Megane-om van, abban is van ugyanilyen fűtőszálas szélvédő. Sztem nagyon jó találmány, engem egyáltalán nem zavar. Viszont sajnos már jó néhány fűtőszál nem működik, ennek a szélvédőnek a cseréje pedig nem olcsó 🙁

 • 2017.10.28. at 23:09
  Permalink

  “nem nagy ár, hogy bizonyos szögből jövő fény hatására észrevehetőek a fűtőszálak és ettől zavaróak tudnak lenni.”

  De, hatalmas ár, nagyon zavaró, este megtörik a fényt, világosban meg a kék ég helyett a fűtőszálak sorakozak előttem. Több száz km-es úton megfájdult tőle a szemem, majd a fejem is. Gyűlöltem. nagyon zavart, inkább vakargatom a jeget, vagy lefújom jégoldóval a szélvédőt. Soha többé nem akarok ilyen autót vezetni hosszútávon.

 • 2017.10.28. at 23:09
  Permalink

  Szuper találmány, ez volt az az egy extra, amit mindenképpen kisírtam a főnöktől a céges autóba. Inkább lemondtam az ülésfűtésről (az utólag is beszerelhető).

 • 2017.10.28. at 23:09
  Permalink

  Ehhez azért annyit tennék hozzá, hogy pl. az előző generációs Transit-ban is benne volt ez a kényelmi extra, de annyira nem voltam tőle elragadtatva.

Vélemény, hozzászólás?