A frászt hoztak rám egy versenykamionban

Beülhettünk a Kamion EB egyik versenyzője mellé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos nem Kiss Norbit sikerült kifognom, viszont nagyon komoly ízelítőt kaptam abból, milyen lesz a hétvége a Hungaroringen.

Benzin- és dízelgőzben úszó napok várnak a mogyoródi pályára, ma már kőkeményen edzenek a részvetők az aszfalton, volt szerencsénk beülni a főszereplők mellé. Véletlenszerűen kerültünk az egyes kamionokba, elég kevés esély volt pont Kiss Norbi mellett helyet foglalni, bár ekkora hangzavarban beszélgetni amúgy sem lehet. Engem Jochen Hahn ijesztett meg kék-fehér, 3-as rajtszámú MAN-jével, ráadásul a kitűzött programtól eltérően nem három, hanem négy kört tett meg - velem a jobb egyben.
Hirdetés
Brutális egy ilyen versenykamion, a puszta vázon épphogy van valami kis burkolat, hogy legyen egy kis formája, meg valamivel kisebb légellenállása. Viszont egyáltalán nem olyan az élmény, mint egy normál versenyautóban, itt nem a sebesség, hanem a lassulás, és a kanyarok, amik kikészítik az utast. Csak úgy lobogtam a négypontos biztonsági övön a lassan orra bukó MAN-ben, kanyarban meg piszkosul dől a fülke, de egészen szürreális módon tűnik könnyednek az egész.
Messze nem mehettünk versenytempót, Hahn sokszor csak lazán félkézzel terelgette a monstrumot, de a Hungaroring technikás szakaszain még így is itt-ott megcsúszott a kamion. Látványnak sem utolsó, ahogy a vontatók szelik a ring vadonatúj aszfaltját, így aki teheti, menjen ki hétvégén, garantáltan komoly élményben lesz része, ráadásul a paddock nyitva van a látogatók előtt is, így közelről is láthatják a gépeket, meg persze a pilótákat is. A Blancpain sorozat GT3-as autói pedig túlüvöltenek bármit, szinte itt az egész felhozatal, Bentley-ktől a Mercedes-AMG GT-n át a Lamborghini Huracanig csúcs versenyautók szaggatják a Hungaroringet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?