A spanyolok a Toyotától is kapnak kempingautót, ráadásul kettőt

A Proace Versóból és a Proace City Versóból készült kempingautókat villantott a Toyota Barcelonában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A barcelonai lakójármű-kiállításra egész kempingbusz-választékot vitt a Toyota spanyol importőre. A nagyobb, Proace Verso kombiból faragott tágas és sokoldalú mobil otthon mellett a kisebb Proace City négykerekű kempingsátor változata is debütált.

A Toyota Proace furgont már megjelenése óta alakítják át a lakóautó-gyártók, így csak idő kérdése volt, hogy a Toyota is lépjen: a márka spanyol képviselete a Tinkervannal közösen készítette el a kreatívan "Toyota Proace Verso Camper" névre keresztelt kempingbuszt.

A felnyitható sátorteteje alatti tér nappal extra fejtérként, éjjel extra ágyként szolgálhat, ráadásul saját LED vlágítással és nyitható, szúnyoghálós sátorablakkal is rendelkezik a felső rész.

A Stellantis csoport kisbuszainak japánba emigrált tesója egyértelműen ezzel a csomaggal a legmenőbb, így érdemes közelebbről is megnézni, hogy mit tud, és hogy mennyiért. A hátsó ülések előtt egy kinyitható beltéri asztal, alattuk pedig egy kivehető kültéri asztal kapott helyet, a csomagtartóban pedig kézi zuhanyt és sínen kihúzható hűtőszekrényt találni. Az első két ülés hátra forgatható, hogy körbevegyék a székek a belső asztalt, a beltér jobb oldalán pedig beépített szekrényt és kiszerelhető, az autón kívül is használható konyhamodult helyeztek el. Csúcsfelszereltséggel állófűtés, kerékpárszállító, 220 voltos inverter és árnyékoló elősátor is jár hozzá. Ezekhez a funkciókhoz persze extra áram is kell, amelyet egy 100 amperórás kiegészítő akkumulátorral oldottak meg.
Hirdetés
A Toyota Proace Verso Camper alapverzióját körülbelül 14,8 millió forintnak megfelelő euróért vihetik haza a spanyolok, de a Nomad Plus Home csúcsváltozat is megáll 17 millió környékén. Ez a vetélytársakhoz képest egy meglepően alacsony ár. Ráadásul olcsóbban is tud mit adni a japán-spanyol-francia kollaboráció, csak akkor eggyel kisebb kategóriában valósul meg a négykerekű kempingsátor alapkoncepciója, 10 millió forintnak megfelelő euróért. A Volkswagen Caddy California multikulti ellenfele kétféle hosszal, és egyetlen, de legalább igen gazdag felszereltségi szinttel érhető el. Bent megmarad az öt teljes értékű utasülés, a jobb elsőt előre billentve ráadásul egy hátrafelé forduló, párnázott ülőkét kapunk, hogy négyen ülhessék körül a hátsó ülések elé beszerelhető kisasztalt. Ez a felület egyébként a hátsó középső ülés helyén, vagy akár az autón kívül is képes betölteni funkcióját. A második sor mögött a hátsó ülések fölé kihajtható kétszemélyes ágyat, a 10 literes zuhanyt és a hűtőszekrényt találjuk harmadik üléssor helyett, illetve akár tetőcsomagtartóra szerelhető mobilsátor is rendelhető hozzá, ha ebben is négyen kempingezne a család.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?