Annyi Fordot vesz a rendőrség, hogy a civileknek már nem jut

A hibrid Explorer jövőre csak a rendőrök kiváltsága lesz az USA-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ami Magyarországon a Škoda Octavia, az az Egyesült Államokban a Ford Explorer, legalábbis ami a rendőrság járműállományát illeti. A hatóságok annyit rendeltek belőle, hogy 2024-ben kizárólag ők kapnak hibrid hajtással a terepjáróból.

A Ford az amerikai rendőrség egyik legnagyobb beszállítója, az Explorert pedig előszeretettel használják a hatóságok, mert az erős motor mellett a hibrid hajtással sok pénzt is megspórolnak, ugyanis egy nyugodtabb szolgálati körben kevesebb üzemanyagot éget el a villanyosított terepjáró. Emellett masszív felépítésének köszönhetően a rázósabb szituációkat is könnyedén megoldják vele a járőrök, elég csak az Államokban gyakran alkalmazott PIT-manőverre gondolni, amellyel lényegében a fékevesztett autósokat segítik az árokba a rendőrök.
Hirdetés
A rendőrségtől annyi megrendelés érkezett az Explorer szolgálati változatára - a Police Interceptor Utility-re - hogy a Ford kénytelen a civil vásárlóktól elvenni a hibrid rendszerrel megtámogatott modellt. Így 2024-ben kizárólag a négyhengeres, 2,3 literes EcoBoost motorral, és a 3 literes V6-os erőforrással vihető haza a kereskedésekből az Explorer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?