Átalány termékdíjat kapnak az új autók és a motorkerékpárok is

Az alkatrészenkénti termékdíj helyét átalány veszi át az autóknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Örülhetnek az importőrök, ugyanis az eddigi, tételenkénti termékdíjat jövő évtől átalány váltja a járműveknél.


A Magyar Közlöny 172. számában hirdették ki az új Termékdíj Törvényt, amelyben a gépjárművek esetében megjelent a gépjárművenkénti átalány termékdíj. Ez a korábbi bonyolult és áttekinthetetlen rendszer után valamennyi importőr számára egyszerűsíti, vagyis olcsóbbá teszi az adminisztrációt, csökkenti a hiba kockázatát, ez által a büntetés veszélyét - írja közleményében az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete.
Hirdetés
Az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete hosszú éveken át tette le és tartotta életben javaslatát a termékdíj átalány bevezetésére. "Nagy örömünkre szolgál, hogy erőfeszítéseink meghallgatásra találtak és a jogalkotó ezt hatályos jogszabály formájába öntötte. Őszintén reméljük, hogy a többi javaslatunk, amelyek az adminisztráció csökkentésére, a feketegazdaság tisztítására, a jogkövető vállalkozások versenyhátrányának megszüntetésére és a környezet védelmére vonatkoznak, hamarosan szintén meghallgatásra találnak." - tette hozzá Erdélyi Péter az MGE ügyvezető elnöke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?