Átláthatóbbá teszi felszereltségi szintjeit a DS

Történelmi nevekkel erősít a DS

Két új felszereltségi szint jelenik meg a DS palettáján. Hogy aztán átvegyék a többi helyét is.

Idén megváltozik a DS modellek felszereltségi szintjeinek elnevezése is kialakítása is. Kétféle kivitel lesz, a PALLAS és az ÉTOILE. Ennek célja a nagyobb áttekinthetőség biztosítása, tökéletes összhangban a márka történeti örökségével. Ugyanis az Citroën DS hatvan évvel ezelőtt már viselte a Palals nevet. Egészen pontosan 1964-ben mutatkozott be. Hatvan évvel később pedig a hosszú felszereltségi listával rendelkező DS modelleket jelöli majd, de nem ennek lesz a leghosszabb a listája. A kínálat csúcsán az ÉTOILE trónol. Ez a kifejezetten Párizsra utaló név a Place Charles de Gaulle teret (korábbi nevén Place de l’Étoile) szimbolizálja. A Champs-Élysées sugárút végén, ennek a térnek a közepén áll a Diadalív, amely körül a macskakövek a magasból nézve csillag alakot formáznak. A tér Haussmann báró elképzelése szerint lett kialakítva, ahonnan csillag alakban futnak szét a legemblematikusabb párizsi sugárutak. Emellett az ÉTOILE a 19. század óta a Párizsi Nemzeti Opera balett rangsorában a táncosoknak adományozott legfőbb címre is utal.
Hirdetés
A PALLAS és az ÉTOILE változatoknak saját emblémájuk lesz. A PALLAS emblémája egy nagy párizsi palace (szálloda) ajtaját szimbolizálja, íves formája Párizs történelmi tengelyét idézi, míg az ÉTOILE egy széles fénysugárra emlékeztet, utalva a a Place Charles-de-Gaulle (1970-ig Place de L’étoile) felé tartó 12 sugárútra is. Az új felszereltségek először a DS 4 palettáján jelennek meg, várhatóan április folyamán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2024.04.01. at 21:04
    Permalink

    Hát, ha valami, akkor pont a ritka és merev felszereltség miatt kicsit túlárazott végösszeg volt az ami nem tetszett a DS7-nél, pedig a kocsi maga nagyon pöpec volt (ha a franciás furcsaságokat elfogadja az ember).

Vélemény, hozzászólás?