DS ülés egy repülőgép-anyahajóban? A franciák megcsinálták!

A Charles de Gaulle repülőgép-hordozó parancsnoka mostantól DS ülésből irányít

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A francia nemzeti védelmi erők zászlóshajóját ezentúl olyan ülésből irányítja parancsnoka, amelyet a DS 9 vezetőülése ihletett és a DS csapata tervezett. A bazaltfekete nappabőr parancsnoki ülés fűthető, szellőztethető, és még masszázsfunkciója is van.

A Charles de Gaulle repülőgép-hordozó parancsnoki hídjának egyedülálló parancsnoki ülése a hasonló kinézet mellett ugyanazokat a funkciókat is kínálja, mint a francia luxuslimuziné. Az óraszíj-mintázatú, fekete nappabőr kárpitos ülés a DS 9 RIVOLI modell „OPERA Noir Basalte” beltéri csomagjából lehet ismerős, de a két fotel nem azonos. Különleges elemek raja az egyedileg tervezett kétoldali könyöktámaszok, az ülés háttámlájába pedig a Charles de Gaulle R91 címerét is belehímezték.
Hirdetés
Az új ülést 2021 elején szerelték fel a Charles de Gaulle repülőgép-hordozóra, így a hajó nemrégiben lezajlott 4 hónapos hadgyakorlatán már élesben is bemutatkozhatott. Az öt üzemmódos és három intenzitási fokozatos masszírozórendszer mellett a DS 9 ülésből megmaradt a fűtés és a perforált bőrön keresztül működő szellőztetés is, ami abszolút újdonság a francia haditengerészetnél. Ez a kényelem a 261,5 méter hosszú és 42 500 tonnát nyomó hajó 1900 fős legénységéből egyetlen ember, Guillaume Pinget kapitány kiváltsága. "Parancsnoki ülésünk 20 évig szolgált hűségesen, megérett a cserére." - fogalmazott Guillaume Pinget kapitány, a Charles de Gaulle repülőgép-hordozó parancsnoka. Hozzátette: "A DS Automobiles jóvoltából most először fordul elő, hogy ez az ülés ennyire fejlett kényelmi és technológiai megoldásokat kínáljon. Ez nagyon fontos számunkra, hiszen a parancsnoki ülés végeredményben a munkaeszközünk, amely rendkívül fontos szerepet játszik a bevetéseinken, akár a legnehezebb helyzetekben is. Ugyanúgy, ahogyan egy autó vezetőülésének, a hajó parancsnoki ülésének is megfelelő tartást kell biztosítania és kényelmesnek kell lennie. A projekt kezdetétől fogva természetes volt, hogy olyan francia autómárkával dolgozunk együtt, amelynek komoly hírneve van ezen a területen. A DS Automobiles – a Charles de Gaulle-hoz hasonlóan – kiválóan testesíti meg a kiváló francia stílust és színvonalat."
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?