Autókat törtek, hogy kipróbálják az Apple automata segélyhívóját

Érdekes kísérlet: vajon működik az új iPhone ütközésérzékelője egy valódi balesetben?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem mindennapi videót találtunk a világhálón: egy csapat kiment a semmi közepére és roncs autókat küldött egymásnak, hogy kiderítse a nagy kérdésre a választ. Vajon éles helyzetben is működik az új iPhone készülékek automata segélyhívója? Íme az eredmény!

A TechRax csapata a legújabb almás telefon egy fontos funkcióját tesztelte, ám egy meglepően szokatlan módon. Ahogy a pudingnak az evés, úgy az autóbalesetekkor automatikusan aktiválódó segélyhívó rendszernek a törésteszt a próbája. Éppen ezért az új iPhone-t egy távirányításúra alakított, öreg autóban rögzítették, ami a több mint félmilliós telefon mellett még így is filléresnek hat.
Hirdetés
Az autót utána elhagyatott roncsok felé irányították, aztán hadd szóljon a móka, szabadon engedték egy távolról vezérelt gázadással. A felkészülések és egy sikertelen próbálkozás után az első valós teszt 3 perc 40 másodpercnél kezdődik az alábbi videóban, ám az egész "tudományos kísérlet" hangulatát és stílusát csak a teljes videó tudja átadni, így megéri az elejéről kezdeni, főleg az angolul tudóknak. Akik nem rendelkeznek ezzel a szuperképességgel, azok számára azért leírjuk, bár a videóból nyelvismeret nélkül is nagyjából lejön: két sikeres ütközésből kétszer is riasztott a telefon, igaz mind a két alkalommal egy kis késéssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?