Az Egyesült Királyságban Tesla járőrautóval kísérleteznek

Az angol rendőrök arra kíváncsiak, hogy vajon alkalmas lenne-e a Model 3 rendőrautónak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2030-ra beszüntetné az angol kormány a belsőégésű motoros új autók árusítását a szigetországban, ennek egyik első lépése a közszolgálati járművek reformja. A helyi Tesla képviselet ezért átépített egy Model 3-ast, hogy kiderüljön, mit tud egyenruhában.

Sajnos az nem nyilvános, hogy a fényhídon és a matricázáson kívül mi más újdonságot kapott a képeken látható rendőr Tesla, de a felnik arra engednek következtetni, hogy egy Performance változatot alakítottak át. Ez 261 km/h végsebességet és akár 507 kilométeres hatótávot jelent, így még akár az autós üldözésekben is jól szerepelhet a felmatricázott Model 3. A tesztelés után a hivatalos szerveknek lesz lehetőségük nagyobb számban rendelni az autóból, ha a célnak megfelelőnek bizonyul a típus.
Hirdetés
Nem újdonság ma már az elektromos járőrautó, ehhez hasonló villogós Teslákkal Ausztráliában, Kanadában és Luxemburgban találkozhatunk. Más típusok is népszerűek az egyenruhásoknál: Görögországban ID.4-eseket, Németországban Mercedes EQC-ket, az Egyesült Államokban pedig Chevrolet Boltokat helyeztek ily módon a köz szolgálatába, de hazánkban is szolgál már 1-1 Nissan Leaf kék villogóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?