Belép az Audi és a Porsche az F1-be

Igaz, nem történt hivatalos bejelentés, de a VW vezér elkotyogta, hogy megy az F1-be két márkájuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Évek óta fel-fellángoltak a pletykák, hogy a Volkswagen csoport valamelyik luxusmárkája megérkezik az F1-be. Most úgy tűnik tényleg valósággá válik. De azért még sok víz lefolyik a Dunán, mire tényleg a pályán láthatjuk őket.

Maga Herbert Diess, a Volkswagen csoport vezérigazgatója árulta el, hogy az Audi és a Porsche belép az F1-be. Ám ezt nem igazán hivatalos formában tette, csupán a VW csoport hivatalos YouTube csatornáján rendszeresen megjelenő "Dialog with Diess" videóban beszélt erről.
Hirdetés
A találgatások persze már régóta folytak, sőt sok-sok évvel ezelőtt még a Volkswagen neve is felmerült, ám erről Diess azt mondta, hogy a Volkswagen neve nem illik az F1 világába. Ezért az Audi és a Porsche név külön-külön szerepel majd a Formula 1-ben, méghozzá 2026-tól, amikor érvénybe lép az új szabályrendszer. Ugyanakkor ezt a szabályrendszert még nem véglegesítették, szóval sok még a kérdőjel. Diess arról sem beszélt, hogy csak motorszállítóként, vagy saját csapattal szállnának-e be. Korábban erősen tartotta magát a pletyka, hogy az Audi felvásárolná a McLaren F1-es csapatát, de aztán elhalkultak ezek a híresztelések. Emellett a Red Bull és a Honda kapcsolata sem betonbiztos, itt jöhet a képbe a Porsche. Azt viszont megemlítette Diess, hogy azért várnak 2026-ig, mert csak akkor van esély az F1-ben jól szerepelni, ha egy technológiai váltás idején érkeznek meg, amikor mindenki szinte a nulláról kezdheti a fejlesztést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?