Búcsút inthetnek az autósok a pesti alsó rakpart egy szakaszának

Végleg megszüntetik az autós forgalmat a pesti alsó rakparton két híd között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megszűnik a pesti alsó rakpart teljes észak-déli átjárhatósága autóval, mivel a Lánchíd és az Erzsébet híd között kitiltják az autókat.

Természetesen nem azonnali hatállyal szűnik meg az autós forgalom a fentebb említett szakaszon, ám a rakpart átalakításának tervezése már folyamatban van. A Margit híd és az Országház közötti részt pont április 11-én adták át az autós forgalomnak, immár teljesen felújítva, átalakítva. Ezután következik az Országház és a Belgrád rakpart közötti szakasz, ennek egy részéről tiltanák ki az autókat. A részletek kidolgozására összeül az önkormányzat civil munkacsoportja, amelybe a zöld és civil szervezetek mellett az Autóklub szakembereit is meghívták, illetve az érintett kerületi önkormányzatok is beleszólhatnak. Miután tisztázták, milyen hosszú legyen az autómentes szakasz, a jövő év első felében kezdődhetne a rakparti munka, persze csak akkor, ha addigra sikerül tényleg befejezni a 3-as metró középső szakaszának felújítását. A pesti alsó rakpart tervezése során volt az a korábbi szakmai döntés, hogy a Lánchídtól délre eső rész teljesen autómentes lesz. Ennek bejelentésével várnom kellett eddig a hétig, felismerve azt, hogy lehet, nem a kampány a legjobb időpont rá” – nyilatkozta a Telexnek Karácsony Gergely főpolgármester. Szintén a Telex hívta fel rá a figyelmet, hogy a lezárást a Medián közvélemény-kutatása szerint a budapestiek többsége támogatta. A felmérés alapján a megkérdezettek 59 százaléka helyeselte, hogy teljesen szüntessék meg a gépjárműforgalmat, akár hosszabb távon is. Emellett 22 budapesti civil szervezet kezdeményezte, hogy sétány legyen a pesti alsó rakpartból. Részletek tehát még nincsenek a rakpart jövőjéről, de ha sétány is lesz belőle, valószínűleg úgy oldják meg, hogy a közszolgáltatások autói, valamint a mentők, a rendőrök és a tűzoltók járművei használhassák szükség esetén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?