Családi győzelem az Autónavigátor kupán

Lezajlott az Autónavigátor kupa évadzáró futama

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptember 30. és október 1. között Pécsett és környékén lezajlott a 2011-es Autónavigátor kupa záró futama.


Az Autónavigátor kupát záró verseny újdonsága volt, hogy ezúttal a szombati szakaszok itinerjeit egy versenyző páros írta, mivel az idei évtől a szervezők etapgyőzelemmel felérő pontszámot adnak az etapok készítőinek. Ezt pedig szívesen használta kia Kiss Tamás – Szabó József páros a pontelőnyért.
Az etapok bár hosszúak és fárasztóak voltak, minőségben és színvonalban nem maradtak el a korábbi versenyek itinerjeitől és minden versenyző elismerően nyilatkozott az újdonsült szervezőpáros munkájáról.
A verseny másik érdekessége a gokartos ügyességi volt, illetve mindkét napon a gokartpályán autóval is kellett ügyességit teljesíteni, mely szintén üde színfoltja volt a versenynek.
A két nap, három etapjának összesített eredménye a következő lett:
  1. Székely Gergely – Villant Levente – Lengyel Péter – Skutnik Tibor (a 2009 és 2010-es évek Magyar bajnoka)
  2. Szathmáry Zsolt – Kovács László – Auth Andrea – Fazekas Anna (a 2006, 2007 és 2008-as évek Magyar bajnoka)
  3. Merkl Balázs – Nemeskéri Klára – Merkl Zsófia, Gergely, Levente, Barna (a 2011-es év Magyar bajnoka)


Idén új bajnokot is avattak a Georallye Magyar Bajnokságának, azaz az Autónavigátor kupának szervezői a Merkl Balázs – Nemeskéri Klára – Merkl Zsófia, Gergely, Levente, Barna csapat személyében. Külön figyelemre méltó, hogy a tájékozódási bajnoki cím mellé az éves ügyességi verseny bajnoki címét is Balázsék szerezték meg.
Bár az idei Autónavigátor kupa véget ért, a sportág iránt érdeklődők továbbra is hetente friss információkat olvashatnak a Pécsi Georallye Autósport Egyesület honlapján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?