Diétás az új Audi R8

Könnyebb lesz az új Audi R8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Manapság, ha bemutatnak egy új autót, akkor az a legtöbb esetben nehezebb az elődjénél. Az új Audi R8 esetében állítólag ez nem így lesz.

Korai még beszélni az Audi első szupersportkocsijának számító R8 utódjáról, hiszen csak 2014-ben esedékes a modellváltás. Ettől függetlenül Michael Dick, a márka főmérnöke elárulta, szeretnének véget vetni az autók elnehezedésének, azaz annak a tendenciának, mely szerint az új modellek rendre nehezebbek elődjeiknél.
Az új R8 éppen ezért mintegy 100 kilogrammal lesz könnyebb a jelenlegi változatnál - köszönhetően a forradalmi, szénszálas-alumínium váznak -, ellenben torziós merevsége 30 százalékkal javul majd. A technológiáról Dick persze nem árult el konkrét részleteket, de köztudott, hogy az Audi birtokolta Lamborghini a szénszálas anyagok alkalmazása terén specialistának számít (ennek ékes bizonyítéka a Sesto Elemento), és mivel hamarosan az olaszok is cserélik az R8 típussal szoros rokonságban álló Gallardót, így borítékolható a kooperáció. Hogy a könnyebb Audi R8 majd drágább lesz-e a mostaninál, és ha igen, akkor mennyivel, egyelőre nem tudható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?