„Dögös halottaskocsinkat add meg nekünk. Majd.”

Maserati Ghibli halottaskocsi és társai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy igazi autófanatikus azt is megválogatja, hogy mivel megy majd utolsó útjára. Íme a legfrissebb lehetőség és pár további ötlet.

Az olasz Ellena Autotransformazioni (is) elkészítette Maserati Ghibli halottaskocsiját, és én még azt hittem, hogy ez olyan kirívó eset. Hiszen nemzettől függetlenül, általában Mercedes-Benz alapokra építve láthatunk ilyen utolsó utas járműveket, egy Maserati viszont azért mégis más. Rá kellett jönnöm, hogy bizony bőven van élet a Mercedes-Benz halottaskocsin túl. Mármint ezen a piacon. Hiszen például a szintén olasz Biemme Special Cars is büszkélkedhet Masertai Ghibli halottaskocsival, sőt korábban Quattroportéból is készült már ilyen (lásd a galériában).
Hirdetés
Persze Olaszországban mi mással is búcsúztatnák a halottakat, ha nem Maseratival. Ahogy Amerikában a Cadillac, a briteknél a Rolls-Royce a sztár, és nyilván Németországban is menőbb a Porsche Panamera orrú halottaskocsi, mint a szokásos csillagos társa. Adja magát a kérdés, hogy vajon nálunk mi a helyzet? Suzuki, Audi, Porsche, vagy netán Opel gurul a sírok között? Mercedes-Benz biztosan szerepel a járműparkban, ám a közelmúltig villanymotoros Puli halottaskocsi is dolgozott legalább egy fővárosi temetőben. Azért írom, hogy a közelmúltig, mert most éppen árulják a hasznaltauto.hu-n, bár ezekből tudtommal több is létezett. Talán nem olyan menő, mint nyugati társai, viszont biztosan csendesebb és környezetkímélőbb. Egy temetésre pedig egyáltalán nem illik a kipufogóbűz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 02:32
  Permalink

  Németországban egy Binz nevű cég foglalkozik Mercedesek átalakításával, pl. mentőautó, halottaskocsi, sztreccslimó, stb.:

  [url]https://www.google.hu/search?q=binz+mercedes&client=opera&hs=h08&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwingsHQwPDOAhXKnRoKHfHaAr0Q_AUICCgB&biw=931&bih=611[/url]

 • 2017.10.28. at 02:32
  Permalink

  Pár hete jártunk Olaszországban, éppen egy falun mentünk keresztül, amikor egy rendőr leállította a forgalmat. Először nem értettük miért. Aztán láttuk, hogy jön egy menet, aztán jön egy ember kereszttel és egy pap is. A feleségem mérges is volt, mert csak a 2. helyen álltunk a sorban, de azért fényképzni kezdett, hsizen meg voltunk róla győződve, hogy valami ünnep van abban a faluban. Egyszer aztán megjelent egy nagy Merci, aminek hasonló hátulja volt, mint a képeken lévőknek. Szóval egy temetési menet volt. Később láttunk mégegy olyan Mercit is a másik faluban.

Vélemény, hozzászólás?