Váratlanul üresbe dobja magát a Maserati Levante

Negyedszer hívják vissza a Maserati Levantékat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alacsony sebességnél, sűrű megállás és elindulás sorozatnál üresbe dobhatja váltóját a Maserati luxus SUV-ja. Visszahívást rendelt el a gyár.


Nem régóta van piacon, mégis negyedik visszahívását éli meg a Levante. A Maserati első városi terepjárója úgy látszik nincs a toppon megbízhatóságban, hiszen most váltómeghibásodás miatt kell visszahívniuk 3299 amerikai és 507 kanadai modellt. Mivel ezek nagy számok egy luxus SUV-hoz mérten, valószínűleg az összes tengerentúli Levante érintett. Az olasz gyár szerint sűrű forgalomban, alacsony sebességnél jelentkezhet a probléma, mikor megállás után gyakran indulunk el újra. Kb. 3 km/h alatt a váltó üresbe dobhatja magát, vagy akár le is állhat a motor.
Hirdetés
Az első ilyen panasz 2016 októberében, Kínából érkezett a gyár felé, majd kiderült, hogy szoftveres probléma van. Még több bejelentést követően, a Maserati szakemberei nekiláttak a frissítésnek és januárra készültek el a hiba kiküszöbölésére fejlesztett programmal. A Levante-tulajdonosok számára ingyenes a szoftverfrissítés. A visszahívás március 31-én kezdődik. Legutóbb egyébként az elektromosan állítható első ülések kábelezése volt hajlamos zárlatot okozni, ezzel tűzveszélyesnek nyilvánították. Akkor 39 181 autó volt érintett, köztük Ghibli, Levante és Quattroporte is szerepelt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 20:21
  Permalink

  Nem hinném hogy hardveres probléma lenne elvégre nincs is közvetlen mechanikus kapcsolat a fokozatválasztó és a váltó között csak elektromos vezeték . Bentley-től egészen az Alfáig szinte majdnem minden kocsiban ez a váltó van és sehol nincs probléma vele … És hát mondjon bárki bármit így vagy úgy Német és lehet rá köpködni de a piac egyik ha nem a legjobb váltója …

 • 2017.10.27. at 20:21
  Permalink

  Bosch elektronika van benne, egyedül az “infotainment” és a felfüggesztés elektronikája MagnetiMarelli.
  A váltó programozása valóban olasz, de ebben az a gyanús, amit írtál is, hogy ugyan ez van a QP-ben a Ghibliben és a két új Alfában is, ott sikerült?

 • 2017.10.27. at 20:21
  Permalink

  Semmi nem bizonyítja hogy az elektronika is Német lenne . Egyébként szerintem szoftveres gondja van azt meg az Olaszok optimalizálták a megfelelő típusra . Ez a váltó számos más autógyártó gyártmányaiban is megtalálható , de érdekes módon ott ez a hiba nem jelentkezik egyik másik gyártónál sem . De hogy ennél a márkánál maradjunk ugyan ez a váltó van a Quattroporte q4 ,Ghibli q4 ben is és ott sem dobja ki üresbe …
  Szóval jól írtad =szar Olasz autó 😀

Vélemény, hozzászólás?