Videó: Elmosta a hidat az árvíz, fejjel állt a SUV a gödörbe

Az elmúlt napok viharos időjárása nem csak itthon nehezítette a közlekedést

Az elmúlt napok heves esőzései miatt leszakadt Kínában egy híd egyik vége. Egy SUV halad épp rajta, amelynek vezetője nem vette észre időben a megrongálódott átkelőt, így nagy sebességgel hajtott a gödörbe.

Fékezés nélkül hajtott a gödörbe az a SUV, melynek vezetője nem vette észre az előtte tátongó hatalmas krátert - vélhetően a Songhua folyót átívelő híd végén. Az esetet rögzítő autós is a kelleténél később észlelte az előtte tátongó óriási gödröt, de még időben fékezett, így centikkel a szakadék előtt állt meg. A Daily Mail által közzétett felvételeken a baleset után látni, hogy a sofőr némi segítséggel, de saját lábán távozott a több méter mély szakadékból.
Hirdetés
Az esetet Kínában, Harbin városához közel rögzítették, ahol súlyos károkat okozott a vihar. Néhány óra leforgása alatt közel tíz centiméternyi csapadék hullott a városra a Reuters információi szerint, és több mint 53 ezer embert evakuálni kellett a környékről a heves esőzések miatt. Kína más részeit sem kerülte el az ítéletidő. Az egy hét alatt lehulló csapadék mennyisége 140 éves rekordot döntött az ázsiai országban, 10 ember meghalt, 18-at pedig jelenleg is eltűntként keresnek. A Doksuri (vagy magyarul sas) tájfun nem csak Kínában pusztított, Dél-Koreában és Japánban is rengeteg kárt okozott.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?